måndag 10 januari 2011

Inbjudan till matchspelsturnering

En nyhet för året är att vi har en matchspelsturnering och alla Fredagsgolfare är välkomna att anmäla sig.

Nedan finns en kortfattad beskrivning av hur det hela skall gå till. Många av er vet hur matchspel går till. De som känner sig osäkra trots nedanstående beskrivning kan bara höra av sig och ställa frågor via mail eller i samband med fredagsgolfen.
Anmälan skall vara inne senast torsdagen den 20/1per mail till Hasse L.
Vi genomför en öppen lottning i samband med prisutdelningen på fredagsgolfen den 21/1. Ett matchschema fastställs enligt Cup-modell. I slutet av tävlingen får vi kvartsfinaler, semifinaler och final.

Följande förutsättningar gäller för tävlingen:
- Vi spelar samtliga matcher på Strand GC.
- Vi spelar i 4-bollar, d.v.s. 2 matcher i varje boll
- Man spelar på sitt handicap. (se beskrivning nedan hur man räknar)
- Då lottning genomförts den 21/1 så ansvarar den som står först i den sammanlottade 4-bollen för att stämma av med de övriga i bollen och boka speltid på Strand GC. Det är viktigt att genomföra matcherna så snart som möjligt så att turneringen inte drar ut på tiden för länge.
- Vinnande spelare rapporterar snarast möjligt in resultat till Hasse.larsson@telia.com efter avslutad match
- Förloraren blir utslagen och vinnaren går vidare och får möta en annan vinnare enligt lottningsschemat
- Resultaten kommer efterhand mailas ut till alla Fredagsgolfare samt avrapporteras på Fredagsgolfens prisutdelning
- Vi har redan börjat jagat sponsorer så att vi får bra priser till de som kommer till semifinal och final

Beskrivning av hur man räknar:
Exempel. 1:
Spelare 1 = Hcp 16
Spelare 2 = Hcp 22

Vi har här en differens på 6 slag. Detta innebär att Spelare 2 får ett extraslag på de 6 hål som har lägst index, d.v.s. index 1-6.
För övriga hål har spelarna lika många slag. Lägst antal slag vinner hålet. Om lika antal slag så delar man hålet. Om man t.ex. leder med 3 hål och det endast återstår 2 hål så har man vunnit matchen. Resultatet i detta fall blir 3&2 (d.v.s. man är 3 upp när det återstår 2 hål). Vid lika efter 18 hål vinner den som först vann ett hål. Man har rätt att skänka hålet till motståndaren om man upplever att man slagit för många slag och inte tror sig ha en chans att vinna hålet. Det är endast antal slag som avgör vem som vinner hålet, ej antal poäng. Man kan alltså vinna hålet om man har 10 slag (d.v.s. noll poäng) under förutsättning att motståndaren har 11 eller fler slag.

Exempel 2 :
Spelare 1 = Hcp 10
Spelare 2 = Hcp 41

Vi har här en differens på 31 slag. Detta innebär att Spelare 2 får två extraslag på de 13 hål som har lägst index, d.v.s. index 1-13. På öviga hål har spelare 2 ett extraslag. I övrigt lika som i Ex. 1 ovan.
                                         
Bästa golfhälsningar från tävlingsledningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar